DAVLAT-XUSUIY SHERIKCHILIK LOYIHALARI SAMARADORLIGIDA ITNING O‘RNI - Norqulov Shamshodbek Erkinjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Davlat-xususiy sherikchilik (DXSh) loyihalari samaradorligini oshirishda axborot texnologiyalarining (IT) roli tobora oshib bormoqda. Ushbu maqola DXSh loyihalarida ITning o’rnini tahlil qiladi, IT texnologiyalarining shaffoflikni ta’minlash, samaradorlikni oshirish va resurslarni tejashdagi ahamiyatini ochib beradi. Raqamli infratuzilma, sun’iy intellekt, IoT, blockchain texnologiyalari kabi innovatsiyalarni joriy etish orqali davlat va xususiy sektor o’rtasida samarali hamkorlikni tashkil etishning imkoniyatlari ko’rib chiqilgan. Maqolada ilg’or amaliyotlar, IT texnologiyalarini qo’llashning afzalliklari va duch kelinadigan qiyinchiliklar tahlil qilinadi.