O’ZBEK TILI LEKSIKASIDA O’Z QATLAM VA O’ZLASHGAN QATLAM SO’ZLARI - Sh.D.Karimov; Xaliyorova Shoxzoda Ulmasbekovna; Laylo Shamsiyeva Vaxob qizi; Qahramonova Rayhona Nasimjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o’zbek tilining lug’at boyligini tashkil etuvchi o’z qatlam va o’zlashgan qatlam so’zlarining kelib chiqishi, paydo bo’lishi, rivojlanish tarixi, jamiyat hayotida tutgan o’rni, qo’llanish xususiyatlari hamda leksik tizimdagi o’rni tahlil etiladi. Shuningdek so’zlarning sematik o’zgarishlari hamda neologizmlar negizida tildagi boyish jarayoni ilmiy manbalar asosida o’rganiladi.