OʻZBEK VA KOREYS TILIDA HARFLAR TIZIMI HAMDA ULARNING OʻXSHASH VA FARQLI JIHATLARI - Abdumannonova Dilnoza Abdualimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oʻzbek va koreys tillarining harflar tizimlari, ularning lingvistik xususiyatlari, oʻxshashliklari va farqlari tahlil qilinadi. Maqola tilshunoslik nuqtai nazaridan ikkala alifboning tuzilishi, fonetik jihatdan taqqoslanishi hamda bu tillarni oʻrganishdagi murakkabliklar haqida maʼlumot beradi. Kalit soʻzlar: oʻzbek tili, koreys tili, alifbo, undosh, unli, fonetika.