ONA TILI TA’LIMIDA LISONIY QOBILIYATNI RIVOJLANTIRISHGA QARATILGAN ZAMONAVIY YONDASHUVLAR. - Azimova Sadoqat Gʻanisher qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Zamonaviy ona tili ta’limida lisoniy qobiliyatni rivojlantirishga qaratilgan yondashuvlar keng ko‘lamli tadqiqotlar va amaliyotlarning markazida turibdi. Bu maqolada, talabalarning ona tilini o‘rganish jarayonida lisoniy qobiliyatlarini shakllantirishning zamonaviy usullari va metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Maqola, interfaol metodlar, kommunikativ yondashuv, texnologik vositalardan foydalanish va lisoniy kompetentsiyalarni rivojlantirishga oid nazariy va amaliy masalalarni o‘z ichiga oladi. Tadqiqot natijalariga asosan, ona tili ta’limining sifatini oshirish uchun innovatsion yondashuvlar va ularning amaliyotga tadbiqi muhokama qilinadi.