KO’Z KASALLIKLARINING BIOFIZIK MEXANIZMLARI - Qo’shboqova Sevinch Diyor qizi; Majlimov Farrux Baxtiyorovich; G‘oyibnazarov Ro‘zimurod Baxtiyorovich; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada XXI asrda keng tarqalgan oftalmologik muammo — miopiya (yaqinni yaxshi, uzoqni yomon ko‘rish)ning biofizik asoslari, sabablari, oqibatlari va profilaktika choralariga e’tibor qaratilgan. Zamonaviy diagnostika vositalari — autorefraktometriya, biometriya va optik koherent tomografiya (OCT) orqali miopiyani erta aniqlashning dolzarbligi yoritilgan.