PYTHON YORDAMIDA AI LOYIHASINI YARATISH: AMALIY MISOL - Raxmonov Rustam Xoliqovich; Avazov Yusuf Sh (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida sun’iy intellekt (SI) va Python dasturlash tilining integratsiyasi orqali o‘quv jarayonini yaxshilashning ilg‘or usullari ko‘rib chiqiladi. Maqolada AI asosida yaratilgan Telegram-botlar, avtomatlashtirilgan o‘quv materiallari tayyorlash, shaxsiylashtirilgan ta’lim yo‘nalishlari va fayllarni konvertatsiya qilish kabi amaliy misollar tahlil qilinadi. Python dasturlash tili va uning kutubxonalari (OpenAI API, Aiogram, python-pptx) yordamida qanday qilib ta’lim jarayonini samarali tashkil etish mumkinligi haqida batafsil yoritilgan.