ONA TILI TA’LIMIDA LUG‘AT BOYLIGINI OSHIRISH BO‘YICHA ILG‘OR TEXNOLOGIYALAR - Xalilova Maftuna Azamat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola ona tili ta’limida lug‘at boyligini oshirishga oid ilg‘or texnologiyalarni tahlil qiladi. Maqolada, til o‘rganish jarayonida zamonaviy texnologiyalarning, xususan, raqamli platformalar, mobil ilovalar va sun’iy intellekt asosida ishlovchi tizimlarning ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Lug‘at boyligini oshirishda interaktiv va multimedia vositalarining roli, shuningdek, ta’limda o‘quvchilarga yangicha yondashuvlarni tatbiq etishning afzalliklari ta’kidlanadi. Maqolada ilg‘or texnologiyalarning ona tili o‘rganishda qanday samarali ishlatilishi, o‘qituvchi va o‘quvchilarga qanday imkoniyatlar yaratishi haqida batafsil ma’lumot beriladi.