SHAXSLARDAGI OʻZ JONIGA QASD QILISHNING SABABLARI HAMDA PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Yo‘ldashova Malika Shaxobovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA O’z joniga qasd qilish holatlari tarixiy davrlar mobaynida har qanday jamiyat- ning doimiy yo’ldoshi hisoblangan.Shunday fikrlar borki, ba’zi odamlar shunchaki o’zini o’zi hayotdan mahrum qilishlari lozim. Bunda alohida individ ko’zatuv ustivorligini yo’qotib, nazorat predmetini insonning ijtimoiyligi tashkil etadi.