BOLALARGA NISBATAN ZO’RAVONLIKKA CHEK QOʻYISHNING DOLZARB PSIXOLOGIK MASALALARI - Yunusova Margʻuba Mamatqulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bola tarbiyasi-butun jamiyatning ishi, ayni paytda har bir fuqaroning burchi. Bola oilada toʻgʻri tarbiya olsa, maktabda namunali oʻquvchiga aylanadi, mahallada boshqalarga ibrat boʻladi. Albatta, unda oʻz-oʻzidan huquqiy ong, huquqiy madaniyat ham shakllanib boradi. Farzandlari barkamol, yoshlari bilimdon va vatanparvar boʻlib ulgʻayadigan davlat qudratli, xalq esa, kuchli boʻladi. Negaki, bugungi tezkor va shiddatli davrda millat va xalq taqdirini nafaqat moddiy boylik, balki ma’naviy-ma’rifiy boylik hal qiladi.