HUJAYRA BO‘LINISHINING NORASMIY TIPLARI - Olimova Gulbadanbegim; Maʼrufjonova Mohinur; Ismoiljonova Mohinsa (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Hujayra bo‘linishi – ona hujayradan ikki va undan ortiq yosh hujayralarning hosil bo‘lish jarayoni. Hujayra bo‘linishi organizmlar ko‘payishining markaziy qismini tashkil etadi. Hujayra bir necha usullar orqali bo‘linadi. Ularning eng ko‘p uchraydigani mitoz bo‘linishdir. Mitoz bo‘linishni norasmiy Amitoz, endomitoz, politeniya tiplari mavjud.