“KECHA VA KUNDUZ” ROMANIDA ERK VA OZODLIK MOTIVLARI - Najmiddinov Obidjon Murodjonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining zabardast namoyandasi Abdulhamid Sulaymon o‘g‘li Cho‘lponning “Kecha va Kunduz” romanida aks etgan erk va ozodlik g‘oyalari tahlil etilgan. Asarda ayollar huquqi, shaxsiy tanlov erkinligi, milliy uyg‘onish, istiqlolga intilish kabi dolzarb ijtimoiy masalalar badiiy tasvir orqali yoritilgan. Mazkur maqoladan oliy ta’lim muassasalari talabalari, adabiyotshunoslar hamda o‘qituvchilar foydalanishlari mumkin.