MAKTAB, OILA VA MAHALLANING O‘ZARO INTEGRATSIYASI - Umarova Dilafruz Anvarovna; Ahmadova Robiya (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab, oila va mahalla o‘rtasidagi o‘zaro integratsiyaning mazmuni, zaruriyati va ta’lim-tarbiyaviy jarayondagi o‘rni tahlil qilinadi. Maktabning o‘quv-tarbiya jarayonida mahalla va oilaning ishtiroki bolalarning har tomonlama rivojlanishi, ijtimoiylashuvi va sog‘lom shaxs sifatida shakllanishida muhim omil sifatida qaraladi. Maqolada integratsiyalashgan yondashuvning ijobiy jihatlari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari asosli misollar bilan bayon etiladi.