TANQIDIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH – ZAMON TALABI - A.T.Baltayeva; N.S.Axrarova; S.A.Abduraxmanova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tanqidiy tafakkur xuddi mustaqil fikrlash singari murakkab aqliy faoliyat bo‘lib, har bir o‘quvchining o‘zigagina xos bo‘lgan g‘oyalari, mantiqiy asosga ega bo‘lgan dalillarni shakllantirishi jarayoni ekanligi, tanqidiy fikrlash salohiyatiga ega bo‘lgan o‘quvchi qarorlarning to‘g‘ri yoki noto‘g‘riligini farqlay olishi, ulardan to‘g‘ri xulosalar chiqarib, o‘quv faoliyatiga tuzatishlar kiritishi kabi fikrlar bayon qilingan.