XORAZM SHEVALARINING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI: AN’ANAVIYLIK VA YANGILIKLAR ZAMINIDA - Babadjanov Mansurbek Kurbanbayevich; Rahimova Nuginabonu (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xorazm shevalarining leksik-semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Sheva nutqidagi so‘z boyligi, ularning ma’no qatlamlari, konnotativ–denotativ ma’nolari, mahalliy dialektga xos bo‘lgan frazeologizmlar ko’rib chiqiladi. Xorazm shevalaridagi semantik o‘ziga xosliklar, ko‘p ma’nolilik (polisemiya), leksik-semantik guruhlar alohida tahlil qilinadi. Shuningdek, Xorazm shevalari va adabiy til o‘rtasidagi leksik-semantik farqlar, ularning tarixiy, ijtimoiy va madaniy omillar ta’sirida shakllanishi ham yoritiladi.