O‘ZBEK TAOM NOMLARINING INGLIZ VA RUS TILLARIDA IFODALASHDAGI O‘ZGARISHLAR. - Bobojonova Zarina Rashidovna. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbek milliy taomlari, nafaqat ularning gastronomik xususiyatlari, balki milliy madaniyat, tarix va urf-odatlarning ajralmas qismi sifatida ham e’tiborga loyiqdir. O‘zbek taom nomlarining ingliz va rus tillariga tarjimasi esa, ular bilan bog‘liq semantik va madaniy o‘zgarishlar keltiradi. Ushbu maqolada, O‘zbek taom nomlarining ingliz va rus tillariga tarjimasi jarayonida yuzaga keladigan semantik, leksik va madaniy o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Tarjimadagi murakkabliklar, madaniy tafovutlar va taom nomlarining badiiy asarlarda ishlatilishi ko‘rib chiqiladi. Maqola, taom nomlarining madaniyatlararo aloqalarda o‘rni va tarjima jarayonidagi o‘zgarishlarni yanada chuqurroq tushunishga yordam beradi.