INGLIZ TILI O‘RGATISH JARAYONIDA NON-PROFESSIONAL TALABALAR UCHUN MADANIYATLARARO MULOQOT KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA PODCASTNING ROLI - Ismoilova Zaripa Abduqaxxorovna; Bobojonova Zarina Rashidovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Abstrakt: Ushbu maqolada ingliz tili o‘rgatish jarayonida madaniyatlararo muloqot kompetensiyasini rivojlantirishda podcastlarning roli tahlil qilinadi. Madaniyatlararo muloqot kompetensiyasi talabalar uchun turli madaniyatlar bilan samarali muloqot qilish va ularni tushunish qobiliyatini anglatadi. Podcastlar, zamonaviy ta’lim texnologiyasi sifatida, nafaqat til o‘rganishda, balki talabalarga turli madaniyatlarni o‘rganish imkoniyatini yaratadi. Podcastlarning afzalliklari va ingliz tili darslarida ularni qanday samarali qo‘llash mumkinligi muhokama qilinadi. Maqola, podcastlar orqali talabalar uchun madaniyatlararo muloqotni rivojlantirishning samaradorligini ko‘rsatadi hamda bu metodning ingliz tili o‘qituvchilari tomonidan kengroq joriy etilishi zarurligini ta’kidlaydi.