POLIVINILXLORID ISHLAB CHIQARISH VA UNING O‘ZBEKISTON TARAQQIYOTIDAGI O‘RNI - Xoliqov Muxriddin Hamdam o`g`li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada O’zbekistonda polivinilxlorid (PVX) ishlab chiqarish jarayoni, mavjud imkoniyatlar, ishlab chiqarishning texnologik bosqichlari, eksperimentlar natijalari va PVXning mamlakatimiz iqtisodiy-ijtimoiy rivojlanishidagi o’rni haqida so’z yuritiladi. В данной статье рассматриваются процесс производства поливинилхлорида (ПВХ) в Узбекистане, существующие возможности, технологические этапы, результаты химических экспериментов и роль ПВХ в социально-экономическом развитии страны. This article discusses the production process of polyvinyl chloride (PVC) in Uzbekistan, available opportunities, technological stages, results of chemical experiments, and the role of PVC in the socio-economic development of the country.