TEMURIYLAR DAVRIDA AMALIY SAN’ATNING RIVOJLANISHIGA TA’SIR QILGAN OMILLAR. - Axatova Zohira Aktam qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bu maqola Temuriylar davrining madaniyat va san’ati haqida batafsil tahlil qiladi. U, xususan, Temuriylar imperiyasi va uning hukmdorlari tomonidan Markaziy Osiyo, Eron, Hindiston va boshqa hududlarda amalga oshirilgan madaniy, ilmiy va iqtisodiy rivojlanishlarni o‘rganadi. Maqolada san’atning amaliy shakllari, xususan, me’morchilik, keramika, zargarlik, to‘qimachilik va miniatura san’ati keng ko‘rib chiqilgan. Temuriylar davrida Samarqand, Buxoro va boshqa shaharlarda qurilgan inshootlar, o‘ziga xos zargarlik buyumlari, rang-barang keramika, ipak to‘qish va boshqa san’at shakllari, shuningdek, Eron va boshqa madaniyatlarning ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Maqola shuningdek, Ilxoniylar va Temuriylar davrlaridagi san’atning o‘zaro aloqalarini va madaniy merosni saqlashda san’atning ahamiyatini ta’kidlaydi.