ONA TILI DARSLARIDA BADIIY MATNLARDAN FOYDALANISHNING O‘RNI - Yaxshilikova Ziyodaxon G‘ulomjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ona tili darslarida badiiy matnlardan foydalanishning didaktik, tarbiyaviy va estetik ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, badiiy matnlar yordamida o‘quvchilarda og‘zaki va yozma nutq ko‘nikmalarini rivojlantirish, estetik didni shakllantirish, milliy qadriyatlarga hurmat ruhini singdirish imkoniyatlari ilmiy-nazariy asosda yoritiladi.