LISTERIOZ KESELLIGI EPIZOOTOLOGIYASI TIYKARLARI. - Berdimuratova Aysanem (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Maqalada listerioz keselligi tuwralı,haywanlardin infeksiya septisemiyaga ushrawı,Awıl xojalıq haywanlarınan listeriozga qoy, terili haywanlardiń beyimliligi, qozǵawtıwshınıń ózgeriwsheńligi,tariyxiy maģlumatlar hàm oniń qozģatıwshısı,listeriyaniń joq etiw usılları,dezinfeksion jumıslar,Kesel xojalıqlarda kesellikti aldın alıw ushın AUF avirulent shtammı qollanıwı,shıdamlılıģı ,sharwashliq fermalarında kesellikti aldın alıwsoniń menen epizootologik maģlumatlar tuwralı bayan etilgen.