HOZIRGI KUNDA O‘QITUVCHI NUTQ TEXNIKASI VA NOTIQLIK MADANIYATINI TAKOMILLASHTIRISH MUAMMOLARI - Muhammadiyeva Zarnigor Qahramon qizi; Ahmadova Robiya (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada zamonaviy o‘qituvchining nutq texnikasi va notiqlik madaniyati haqida so‘z boradi. Ta’lim jarayonida pedagogning so‘zlashuv madaniyati, nutqining ta’sirchanligi va aniq ifoda qilish qobiliyatining ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, nutq madaniyatini shakllantirishdagi metodik yondashuvlar, mavjud muammolar va ularni hal qilish yo‘llari tahlil qilinadi. O‘qituvchilarning professional nutqini rivojlantirish bugungi kunda pedagogik mahoratning ajralmas qismi sifatida qaralmoqda.