INNOVATSION FAOLIYATGA INVESTITSIYALARNI MOLIYAVIY BOSHQARISH YO‘LLARI - Xayriddinov Farrux Olimjon o`g`li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada innovatsion faoliyatni moliyalashtirishda investitsiyalarning o‘rni, ularni boshqarish tamoyillari va moliyaviy boshqaruvning samarali mexanizmlari tahlil qilinadi. Innovatsion jarayonlar iqtisodiy o‘sishning muhim drayveri sifatida ko‘rilib, ularga jalb qilinayotgan investitsiyalarning oqilona boshqarilishi orqali texnologik rivojlanish va raqobatbardoshlik darajasi oshirilishi mumkinligi asoslab beriladi. Maqolada investitsion strategiyalar, moliyaviy rejalashtirish, investitsiya loyihalarining baholash usullari va risklarni boshqarish choralari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston misolida innovatsion faoliyatni moliyalashtirishdagi mavjud holat va rivojlanish istiqbollari o‘rganiladi. Maqola natijalariga ko‘ra, investitsiya resurslarining diversifikatsiyasi, davlat-xususiy sheriklik mexanizmlarini takomillashtirish va moliyaviy monitoring tizimlarini kuchaytirish innovatsion faoliyatni rag‘batlantirishga xizmat qilishi mumkinligi xulosa qilinadi.