YOSHLAR ORASIDA UCHRAYDIGAN STRESSLI VAZIYATLAR VA RUHIY ZOʻRIQISH HOLATLARINI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Polvonova Gulnur Muxammedovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Stress - bu vaziyatning jismoniy xususiyatlariga emas, balki shaxs va tashqi dunyo oʻrtasidagi oʻzaro ta’sir xususiyatlariga reaksiyadir. Stress maxsus ruhiy holat sifatida his- tuygʻularning paydo boʻlishi va namoyon boʻlishi bilan bogʻliq, lekin u hissiy hodisalar bilan chegaralanib qolmaydi, balki, shaxsning motivatsion, konginitiv, irodaviy, xarakteristik va boshqa tarkibiy qismlarida aniqlanadi va namoyon boʻladi.