BOLALARDA TO‘SATDAN UCHRAYDIGAN BAXTSIZ HODISALAR: OFTOB URISHI, KUYISHLAR VA SUVGA CHO‘KKANDA SHOSHILINCH TIBBIY YORDAM CHORALARI - ANVARJON YUSUPOV XXX (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada bolalarda to‘satdan sodir bo‘ladigan baxtsiz hodisalar — oftob urishi, termik kuyishlar va suvga cho‘kish holatlari yuzasidan tahliliy yondashuv asosida shoshilinch tibbiy yordam ko‘rsatish qoidalari yoritilgan. Har bir holatda tezkor va to‘g‘ri harakat qilish bolaning hayotini saqlab qolishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada shuningdek, ota-onalar, pedagoglar va tarbiyachilar uchun amaliy tavsiyalar, profilaktik choralar hamda ilk yordam usullari berilgan. Bolalar xavfsizligini ta’minlashda tibbiy savodxonlik va hushyorlik asosiy o‘rinda turadi. Ushbu maqola mutaxassislar va keng jamoatchilik uchun mo‘ljallangan bo‘lib, hayotiy holatlar asosida aniq yo‘riqnomalar bilan boyitilgan.