HUSNIXAT O’RGATISH TEXNALOGIYASI FANINING MAQSAD VA VAZIFALARI - Sabohat Rahmatullayeva; Shahina Usmonova Xudoynazar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:husnixat o’rgatish texnologiyasi fani, talabalarga husnixat san’atining nazariy va amaliy jihatlarini o’rgatishga qaratilgan ta’lim yo’nalishidir. Ushbu fan, nafaqat yozuv san’atini rivojlantirish, balki talabalarning estetik qarashlarini kengaytirish, ijodiy fikrlash qobiliyatini oshirish hamda madaniy merosni saqlash va rivojlantirish maqsadida muhim ahamiyatga ega.Husnixat o’rgatish texnologiyasi fani, shuningdek, yosh avlodni milliy madaniyatga bo’lgan hurmatini oshirishda muhim rol o’ynaydi.