BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA AXLOQIY VA IJTIMOIY QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISH: PEDAGOGNING ROLI - Raximova Feruza Bahodirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola boshlang‘ich ta’limda axloqiy va ijtimoiy qadriyatlarni shakllantirishda pedagogning roli masalasini o‘rganadi. Ta’lim jarayonida axloqiy va ijtimoiy qadriyatlarni o‘rgatish nafaqat bilim berish, balki yoshlarda jamiyatda o‘z o‘rnini bilish, inson huquqlari, hurmat, tenglik va mas’uliyatni tushunishga yordam berishdir. Maqolada pedagogning bu boradagi roli, uning metodikasi va o‘quvchilarda axloqiy qadriyatlarni shakllantirishdagi ahamiyati muhokama qilinadi. Shu bilan birga, zamonaviy ta’lim tizimida axloqiy va ijtimoiy qadriyatlarni shakllantirishning metodik yondashuvlari, pedagogik amaliyotdagi o‘zgarishlar va bu jarayonda pedagogning o‘rni tahlil qilinadi.