ISH VAQTIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI BAHOLASH USULLARI - M.Muxtarov; Mutalipov Dilyor (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ish vaqtidan foydalanish samaradorligini baholash usullari keng ko‘lamda ko‘rib chiqiladi. Ish vaqtining samaradorligi tashkilotlar va xodimlar uchun muhim ahamiyatga ega bo‘lib, bu ko‘rsatkichlar ish jarayonlarini optimallashtirish, resurslarni tejash va umumiy mahsuldorlikni oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ish vaqtidan foydalanish samaradorligini o‘lchash uchun turli metodologiyalar, jumladan, vaqtni kuzatish, ish yukini tahlil qilish, samaradorlik ko‘rsatkichlari va benchmarking kabi usullar batafsil bayon etiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar, masalan, ish jarayonlarini avtomatlashtirish va analitik vositalar yordamida samaradorlikni oshirish imkoniyatlari ham muhokama qilinadi.