ISH VAQTINING SAMARADORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - M.Muxtarov; Mutalipov Dilyor (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola ish vaqtining samaradorligiga ta’sir etuvchi omillarga bag‘ishlangan. Maqolada ish jarayonlarini optimallashtirish, xodimlarning malakasini oshirish, zamonaviy texnologiyalardan foydalanish va ish muhitini yaxshilash kabi asosiy omillar tahlil qilinadi. Ish vaqtini boshqarishda avtomatlashtirish, raqamlashtirish va samarali rejalashtirishning ahamiyati alohida e’tiborga olinadi. Shuningdek, xodimlarning motivatsiyasi, ish joyidagi psixologik muhit va jamoaviy ishning samaradorlikka ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqola korxonalarda ish vaqtining samaradorligini oshirish va xarajatlarni kamaytirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi, shu bilan birga global tendensiyalar va mahalliy sharoitlarni hisobga oladi.