PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA INNOVATSION METODLARNING TA’LIM SIFATIGA TA’SIRI - Джумаева Санобар Абсаатовна; Nurullayev Sharifxo’ja Mansurxo’ja o’g’li. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada pedagogik texnologiyalar va innovatsion metodlarning ta’lim sifati va samaradorligiga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqotda interaktiv usullar, raqamli vositalar, loyihaviy ta’limlar o‘rganilgan. Kuzatuvlar va so‘rovnoma natijalari shuni ko‘rsatadiki, zamonaviy metodlar o‘quvchilarning faolligi, mustaqil fikrlash qobiliyati va motivatsiyasini sezilarli darajada oshiradi. Shuningdek, innovatsion yondashuvlarning muvaffaqiyati o‘qituvchilarning tayyorgarligi va texnik sharoitlarga ham bevosita bog‘liq ekani aniqlangan. Mualliflar ta’limda innovatsion texnologiyalarni keng joriy etish ta’lim sifatini oshirishda muhim vosita ekanini asoslab beradi.