MASOFAVIY TA’LIMNING IJOBIY VA SALBIY JIHATLARI: YANGI TAHLIL - Shonazarova Nargiza Qaxramonovna; Nurullayev Sharifxo‘ja Mansurxo‘ja o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada masofaviy ta’limning ijobiy, salbiy jihatlari holatli tahlil va fenomenologik yondashuv asosida o‘rganilgan. Pandemiya davrida joriy etilgan masofaviy ta’lim shakli xalqaro va milliy miqyosda qanday ta’sir ko‘rsatgani, uning samaradorlik darajasi, asosiy imkoniyatlari va mavjud muammolari keng yoritilgan. Tadqiqotning natijalariga ko‘ra, masofaviy ta’lim geografik jihatdan ta’limga kirish imkoniyatini oshirishi bilan birga, raqamli tengsizlik, motivatsiya pasayishi va nazoratdagi murakkabliklar kabi muammolarni ham yuzaga keltiradi. Muallif masofaviy ta’limni an’anaviy ta’lim bilan uyg‘unlashtirish orqali samaradorlikni oshirishga oid takliflarni ilgari suradi.