HOZIRGI O’ZBEK ADABIY TILIDA UNDOSHLAR TASNIFI (FIZIK- AKUSTIK, ANATOMIK-FIZIOLOGIK VA FUNKSIONAL- FONOLOGIK ASPEKTLARI) - Aqmirzayeva Zarnigor (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada hozirgi o‘zbek adabiy tilidagi undosh tovushlar fizik-akustik, anatomik-fiziologik va funksional-fonologik aspektlarda o‘rganiladi. Har bir aspekt fonetik va fonologik tahlillar asosida yoritilib, undoshlarning talaffuz mexanizmi, tovush to‘lqinlarining fizik xususiyatlari, hamda til tizimidagi funksional o‘rni ko‘rib chiqiladi. Maqola tilshunoslikda fonetika va fonologiyaning o‘zaro bog‘liqligini yoritishda yordam beradi.