TA’LIM SOHASIDA COCKTAIL SORT SARALASH ALGORITMINING QO’LLANILISHI - Onarkulov Maksadjon Karimberdiyevich; Madatova Ruxshona Bunyodbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada Cocktail Sort algoritmi va uning taʼlim sohasida qoʻllanilishiga e’tibor qaratilgan. Algoritmning ishlash tamoyili, afzalliklari va o‘quv jarayonida uni qanday qilib samarali foydalanish mumkinligi haqida maʼlumotlar keltirilgan. Cocktail Sort, soddaligi va ikki yo‘nalishda ishlashi tufayli, dasturlash asoslarini o‘rgatishda foydali vosita sifatida ko‘rib chiqiladi.