UMUMIY TA’LIM MAKTABLARIDA ISH, QUVVAT VA ENERGIYA MAVZUSINI O’QITISH METODIKASI - Tursınbaev Sabırbay Awesbaevich; Óteulieva Yulduzxan Muratbay qızı; Yusupbekova Gulzar Axmedjan qızı (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqola umumiy ta’lim maktablarida fizika fanidan ish, quvvat va energiya mavzularini o’qitishning zamonaviy metodikasi masalalariga bag’ishlangan. Tadqiqotda o’quvchilarning ushbu mavzulardagi bilim darajasini oshirish uchun interfaol o’qitish metodlari, zamonaviy texnologiyalar va amaliy mashg’ulotlarning ta’siri tahlil qilingan. Maqolada eksperimental tadqiqot natijalari keltirilgan bo’lib, ulardan ko’rinib turibdiki, innovatsion o’qitish metodlarining qo’llanilishi o’quvchilarning bilim sifatini 25-30% ga oshiradi.