МАҲКУМЛАР ТОМОНИДАН ҚАЙТА ЖИНОЯТ СОДИР ЭТИЛИШИ ОЛДИНИ ОЛИШ ВА УНИНГ НАЗАРИЙ-МЕТОДОЛОГИК АСОСЛАРИ - Тошканбоев Диёржон Муҳаммаджон ўғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация: Маҳкумларни қайта ижтимоий ҳаётга мослаштириш – бу жазони ўтаб бўлган шахсларни жамиятга қайтариш, уларнинг ижтимоий, иқтисодий ва психологик жиҳатдан мослашувини таъминлаш жараёнидир. Бу жараён жуда муҳим бўлиб, жиноятчиликнинг қайта такрорланишининг олдини олишда муҳим рол ўйнайди.