JAMIYAT TARAQQIYOTIDA INSON, SHAXS PSIXOLOGIYASI IMKONIYATLARI - G‘ulomova Nodira Fozil qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Jamiyat taraqqiyotida inson bosh omil, shu jamiyatning rivojlantiruvchisi hisoblanadi. Uning shakllanishi, o‘ziga xos xususiyatlarga ega bo‘lishi, tarbiyasi ana shu jamiyatda yuz beradi. Ushbu maqolada insonning shaxs sifatida shakllanishida psixologik omillar va ijtimoiy muhitning ahamiyati, shuningdek, shaxs psixologiyasining jamiyatdagi ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotga ta’siri ilmiy-nazariy asosda yoritilgan.