О’ZBEKISTОN VA GERMANIYA TA’LIM TIZIMIGA BIR NAZAR - Jo’rayeva Muxlisa To’ymurod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston va Germaniya ta’lim tizimlari solishtirilgan. Maqola ikki mamlakatning ta’lim tizimlaridagi asosiy farqlar va o‘xshashliklarni tahlil qiladi. O‘zbekistonning ta’lim tizimi islohotlar jarayonida bo‘lib, Germaniyaning ta’lim tizimi esa yuqori sifat va amaliyotga yo‘naltirilganligi bilan ajralib turadi. Maqola ta’lim tizimlarining tuzilishi, kasbiy ta’lim, oliy ta’lim va xalqaro hamkorlik kabi jihatlarni o‘z ichiga oladi.