O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI BANKLARI UYUSHMASI (ASSOTSIATSIYA) NING TASHKIL ETILISHI, UNING ASOSIY MAQSADLARI VA BANK TIZIMINI ISLOH QILISHDAGI O‘RNI - Abduvaxobov Shaxzod Xolmo’min o’g’li; Madaminova Zebo Hamro qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi banklari Uyushmasi (Assotsiatsiya)ning tashkil etilishi, uning huquqiy asoslari, asosiy faoliyat yo‘nalishlari hamda mamlakat bank tizimini isloh qilishdagi o‘rni yoritilgan. Assotsiatsiyaning tijorat banklari o‘rtasida hamkorlikni kuchaytirish, zamonaviy moliyaviy xizmatlar ko‘rsatish tizimini takomillashtirish va xalqaro bank amaliyotlarini joriy etishdagi strategik ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, Assotsiatsiyaning normativ-huquqiy hujjatlar ishlab chiqish, bank xodimlari malakasini oshirish, bank mijozlari manfaatlarini himoya qilish kabi yo‘nalishlardagi faoliyati chuqur tahlil etiladi.