Suyunova Sevinch Lutfullayevna - Abduvaxobov Shaxzod Xolmo’min o’g’li; Usmonova Rushana (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bank tizimining milliy iqtisodiyotdagi tutgan o‘rni, uning moliyaviy barqarorlikka ta’siri va iqtisodiy o‘sishni qo‘llab- quvvatlashdagi roli yoritilgan. Banklarning kreditlash, investitsiyalarni moliyalashtirish, to‘lov tizimlarini tashkil etish hamda jamg‘armalarni safarbar etish orqali iqtisodiyot tarmoqlarini rivojlantirishga qanday xizmat qilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, bank tizimidagi islohotlar, raqamli bank xizmatlari va moliyaviy inklyuziyaning kengayishi bilan bog‘liq zamonaviy tendensiyalar ko‘rib chiqiladi. Maqolada banklarning iqtisodiy barqarorlik va o‘sishga qo‘shgan hissasini kuchaytirish bo‘yicha tavsiyalar ham keltirilgan.