FONETIKA BO‘LIMINI O‘RGATISHDA INNOVATSION YONDASHUV ONA TILI DARSLARIDA INTERFAOL METODLAR TATBIQI - Janibekova Gulmira Nurilla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ona tili fanining Fonetika bo‘limini o‘rganishda o‘quvchilarning yodda saqlash va nutqiy ko‘niklamalarini rivojlantirishga yordam beradigan metodlar haqida ma’lumotlar va tavsiyalar berib o‘tilgan. Metodik qo‘llanmani tayyorlash jarayonida fonetika bo‘limining har bir elementiga va o‘rganilishi kerak bo‘lgan jihatlariga alohida ahamiyat berilgan va puxta reja asosida ishlab chiqilgan. Bundan taqshqari ushbu qo‘llanmada o‘quvchilarni kreativ fikrlashga undovchi metodlar ham joy olgan. Metodik qo‘llanmadan joy olgan har bir metodning maqsadi va kutilayotgan natija alohida yoritib berilgan.