O‘ZBEK VA KOREYS TILLARIDA ZAMONLAR TAHLILI: QIYOSIY YONDASHUV - Zayniddinova Sarvinoz Jamoliddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘zbek va koreys tillaridagi zamonlar tizimi qiyosiy tahlil qilinadi. Har ikki til strukturasi, fe’l shakllari va vaqt ifodalash uslublari orqali o‘rganiladi. Hamda o‘xshashlik va farqlarga e’tibor qaratilib, koreys tilidagi daraja, hurmat shakllari va fe’l qo‘shimchalari bilan o‘zbek tilidagi zamon ifodalarining o‘ziga xos xususiyatlari solishtiriladi. Maqola koreys tilini o‘rganayotganlar uchun tushunarli misollar bilan boyitilgan bo‘lib, amaliy til o‘rganishda yordam berishga qaratilgan.