ZIYORAT TURIZMIDA DESTINATSION MENEJMENT VA RAQOBATBARDOSHLIKNI TA’MINLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI. - Malikova Gulshod Zavqiddin qizi; Mamaraimova Zaxro Axmat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ziyorat turizmi nafaqat diniy qadriyatlarni saqlab qolish, balki iqtisodiy va madaniy taraqqiyotga xizmat qiluvchi muhim sohadir. Ushbu maqolada ziyorat turizmida destinatsion menejmentning zamonaviy yondashuvlari, raqobatbardoshlikni ta’minlash usullari, shuningdek, O‘zbekistonning bu sohadagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar, innovatsion marketing strategiyalari, infratuzilma takomillashuvi va xalqaro hamkorlik kabi omillar orqali ziyorat turizmini rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.