JINOIY UYUSHMALARNING OLDINI OLISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Toshtemirov Ruslan Xolli o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada uyushgan jinoyatchilik tushunchasi,uning o‘ziga xos xususiyatlari, sabablari vasharoitlari, hozirgi kundagi ko‘rinishlari borasidagi fikrlar, statistikalar keltirilgan. Shuningdek, uyushgan jinoyatchilikning oldini olish va bartaraf qilish bo‘yicha zarur tavsiyalar, uyushgan jinoyatchilikning oldini olishning o‘ziga xos jihatlari, shuningdek tezkor xodimlar tomonidan uyushgan jinoiy faoliyatning faol vakillari vaularga qarshi kurash, kriminal uyushgan jinoiy guruhlarning vujudga kelishining ayrim o‘ziga xosjihatlari, ichki ishlar organlari tezkor xodimlari va tergov organlari o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlik, tergov organi va tezkor bo‘linmalarining uyushgan jinoiy faoliyati bilan shug‘ullanayotgan guruhlar va tuzilmalarni jinoiyfaoliyatini fosh etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.