JINOIY UYUSHMALAR TASHKIL ETISHNING OLDINI OLISH FAOLIYATINI TAKOMILLLASHTIRISH - Toshtemirov Ruslan Xolli o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Jinoiy uyushmalar jamiyat xavfsizligiga jiddiy tahdid soladigan muammolardan biridir. Ularning tashkil etilishi, nafaqat jinoyatchilikni kengaytiradi, balki ijtimoiy, iqtisodiy va siyosiy barqarorlikni ham buzadi. Ushbu maqola jinoiy uyushmalarni tashkil etishning oldini olish bo’yicha mavjud profilaktika tizimlari va ularni takomillashtirish imkoniyatlarini ko’rib chiqadi. Maqolada, jinoiy uyushmalarni tashkil etishning oldini olishda davlat va jamoat sektori o’rtasidagi hamkorlikning ahamiyati, profilaktika strategiyalari va ma’lumot almashishning samaradorligi tahlil qilinadi. Jinoiy guruhlar bilan samarali kurashish uchun zamonaviy yondashuvlar va metodlarni ishlab chiqish, profilaktik faoliyatni kuchaytirish zarurligi ta’kidlanadi.