G.MENDEL QONUNLARI ASOSIDA QISHLOQ XO`JALIGI YANGI NAVLARINI YARATISH METODIKASI. - Sadullayeva Dılrabo Mardonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qishloq xo`jaligi navlarini, ya`ni dukkakli va donli o`simliklarning urug`larini yetishtirishda Gregor Mendel qonunlarining genetik metodlaridan foydalanish tashqi muhit omillarining har qanday sharoitlarida yashashga moslashgan, kasalliklarga chidamli, mahsuldorligi yuqori hamda irsiyat va o`zgaruvchanlik qonuniyatlarini o`rganib seleksiya uchun yangi navlar ilmiy asos bo`lib xizmat qilishi yoritib berilgan.