SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING TA’LIM SOHASIGA YONDASHUVI - Jo‘rayev Farxodbek Murodjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim sohasidagi innovatsion yondashuvlari va kelajakdagi istiqbollari ko‘rib chiqilgan bo‘lib, sun’iy intellektning ta’limdagi o‘rni o‘quv jarayonini individuallashtirish, shaxsiylashtirilgan o‘quv dasturlarini yaratish va avtomatik baholash tizimlarini ishlab chiqish imkoniyatlari orqali muhokama qilingan. Maqolada sun’iy intellektning ta’lim tizimini samaraliroq qilishdagi roli, shuningdek, bu texnologiyalar yordamida talabalarga va o‘qituvchilarga taqdim etilayotgan yangi imkoniyatlar ham tahlil qilingan bo‘lib, kelajakda ta’lim tizimining global miqyosda birlashishi va sun’iy intellekt asosida shaxsiylashtirilgan o‘quv jarayonlarining kengayishi va yangilanilishidan kutilayotgan natijalar bayon qilingan.