PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING XAVFSIZ XONADON XAVFSIZ HOVLI TIZIMI ASOSIDA ISHLASH FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH - Ro‘ziboyev Mexroj Rabbimqul o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola, profilaktika inspektorining xavfsiz xonadon va hovli tashkil etishdagi o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada, xavfsiz uy-joylar va hovlilarning yaratish muhimligi, bu orqali jinoyatlarning oldini olish va jismoniy xavfsizlikni ta’minlashga qaratilgan profilaktik tadbirlar muhokama qilinadi. Xavfsiz uy yaratishda e’tibor qaratilishi lozim bo‘lgan jihatlar, shu jumladan, yong‘in xavfsizligi, elektr xavfsizligi va tashqi himoya tizimlari haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, profilaktika inspektorining roli va fuqarolarni xavfsiz yashash sharoitlarini yaratishga o‘rgatishdagi vazifalari yoritiladi.