TURLI FORMAT VA SHAKLLARDA TAQDIM ETILADIGAN DASTURLAR: TIZIMLI DASTURLASHDA DASTUR INTERFEYSLARI VA ARXITEKTURA - Umarov Bekzod Azizovich; Abdullayev Abrorbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya Ushbu maqolada tizimli dasturlashda dasturlarning turli format va shakllarda taqdim etilishi hamda dastur interfeyslari va arxitekturasi muhokama qilinadi. Konsol dasturlari, grafik interfeysli dasturlar, xizmat dasturlari va kutubxonalar kabi asosiy dastur turlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ularning tizim bilan o‘zaro aloqasi, ishlash prinsiplari va dastur arxitekturasi tushuntiriladi. Maqolada tizimli dasturlash tillari va texnologiyalari yordamida turli formatdagi dasturlarni yaratish usullari ham yoritiladi. Mazkur ish dastur formatlari va interfeyslarining ahamiyatini tushunishga, tizimli dasturlash sohasida samarali dasturlar yaratishga ko‘maklashadi.