YOSHLARNI KURASH MILLIY SPORT TURI BILAN SHUG‘ULLANISHGA OMMAVIY JALB ETISH - R.D. Urazov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada mamlakatimizda yoshlarni jismoniy tarbiya va kurash milliy sportiga jalb etish hamda kurash milliy sportini tanlashdagi yosh toyfalari belgilash, mushak va paylarning jarohatlanishini oldini olish, jismoniy yuklamalarni tanlashda kurashchilar yoshi, jinsi va salomatligi darajasiga muvofiq yondoshish jismoniy yuklamalarni rejalashtirishning asosiy mezoni haqida keng ta’rif berilib o‘tilgan.