TRIGONELLA - FOENUM-GRAECUM BOTANIK TAVSIFI, BIOAKTIV BIRIKMALARI VA FENOLOGIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Shukurova Shoxina Tuyg’unovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Trigonella foenum-graecum dorivor o‘simligining botanik tavsifi, bioaktiv birikmalari, fenologik rivojlanish xususiyatlari va turli xil ozuqa muhitlarida o`sish sharoitlari o‘rganish, natijalari keltilgan. Tibbiyot tarmoqlari uchun kelajakda tabiiy dori vositalari tayyorlashda muhim xomashyo manbasi bo`lib xizmat qiladi. To‘g‘ri ekish va sug‘orish muddatlarini aniqlash. O‘z vaqtida o‘g‘itlash va kasalliklardan himoya qilish. Hosil yig‘im-terimi uchun optimal vaqtni belgilash uchum muhim.