QORAQALPOG‘ISTONDA JISMONIY TARBIYA VA SPORTNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI. - Ashikbayeva Albina Salauat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasida jismoniy tarbiya va sport sohasining hozirgi holati, tashabbuslar, muammolar hamda kelajakdagi istiqbolli yo’nalishlari tahlil qilinadi. Jismoniy madaniyatning aholi sog‘lig‘ini saqlash, yosh avlod ruhiyatini shakllantirish hamda ijtimoiy rivojlanishga hissasi katta ekanligi ko’rsatilgan. Shuningdek, olimlar, mutaxassislarning fikrlari asosida sport infrastrukturasini modernizatsiya qilish, sport maktablarini rivojlantirish, xalqaro hamkorlik kengaytirish kabi masalalar mufassal ko’rib chiqiladi.